Dokładne wypiekanie chleba

Wybór odpowiedniego pieca do piekarni jest trudnym wyborem, bowiem sprzęt ten to spory wydatek finansowy, ale z drugiej strony jest to podstawowe urządzenie, bez którego nie dałoby się prowadzić firmy. Warto się zastanowić, czy ryzykowanie niższą jakością nie okaże się być przysłowiowym strzałem w kolano. 

Nawiew „pod blachę” w piecach obrotowych 

nowoczesny piec obrotowyDbałość o wysoką jakość sprzętu z reguły jest tożsame z dbałością o wysoką jakość produkowanych wyrobów. Nowoczesny piec obrotowy nie tylko cieszy się estetycznym wyglądem, ale zawiera też wiele funkcjonalnych usprawnień, które sprawią, że pieczywo będzie doskonale wypieczone, a ponadto będziemy mieli pewność, że zostaną wypieczone idealnie za każdym jednym razem. Taką możliwość dają piece obrotowe ze specjalnym nawiewem powietrza, który jest skierowany „pod blachę, pod foremkę”, a więc eliminowane jest ryzyko niedopieczenia pieczywa od spodu. Ruchy obrotowe specjalnej tarczy sprawiają, że ciasto otrzymuje jednakową dawkę gorącego powietrza z każdej strony, wobec tego każdorazowo możemy cieszyć się idealnymi wypiekami. Obecne, nowoczesne rozwiązania dają możliwość wyboru sprzętu zaprojektowanego w taki sposób, aby maksymalnie oszczędzały energię i wciąż były wydajne. Warto też zdecydować się na model z wbudowanym okapem, aby oszczędzić na osobnym zakupie tego sprzętu, a także oszczędzić czas związany z jego montażem.  

Nowinki technologiczne i nowoczesne rozwiązania sprzętowe to sposób na dobrą jakość produktów i rozwój firmy. Warto zdecydować się na najbardziej korzystną – zarówno finansowo i jakościowo – ofertę i zadbać o to, aby nasza działalność miała nowoczesny i zautomatyzowany charakter. Wybór nowoczesnego sprzętu wiąże się z kosztami, ale jest to forma inwestycji, która zawsze się zwraca. 

 

Damian Pałownik